Torsdag 30/10

Nu är min syster Eleonore här hos oss och om några timmar kommer även mamma hit. Eleonore leker just nu med Livia i babygymet och de tycks båda två ha väldigt roligt! :)

Igår var vi inne i stan en sväng. Tittade lite i affärer och gick sen och fikade. Mitt i fikat, efter amningen började Livia skrika hysteriskt. Det gick inte att få stopp på det. Tanterna på bordet brevid verkade lite irriterade, så Eleonore, som ätit klart, tog ut henne medan jag åt upp, sen flydde vi fältet. Ska det...

Alkoholfritt oc...

Jag har klippt mig kort! Eller rättare sagt, Ida har klippt mig kort. I fredags var det dåligt väder igen, så jag och Livia promenerade bort till Ida och Lova. Vi höll förresten på att blåsa bort på kuppen.
Det tog oss ungefär fem timmar att bli klara. Flickorna lät oss inte direkt arbeta ostört, det skulle ju ammas och bäras och bytas med jämna mellanrum.
Det blev iallafall sjukt bra och jag trivs mycket bra i min nya frisyr.

I lördags hade vi middagsbjudning :) Gästerna b...

Detta har hänt....

Oj, nu har snart hela veckan gått och jag har inte hunnit skriva någonting.

Mamma var ju som sagt här i helgen. Vi gjorde inte så mycket, utan mös mest, Livia med mormor såklart! På söndagen kom Jonas föräldrar över en stund och vi fikade lite. Mitt första bak som mamma: äppelpaj!


I måndags åkte jag och Livia in till stan och tr...

Näsfrida

Stackars Livia har blivit förkyld. Hon både hostar och snorar. Igår kom Livias snälla farmor med en Näsfrida. Det är en liten manick som man använder för att suga ut snoret på småbarn som inte kan snyta sig. Den fungerar faktiskt jättebra, näsan blir helt fri, men efter bara fem minuter är den fylld igen. Lilla flickan kan ju knappt andas.

           

Härlig höst och...

Oj, vad jag älskar hösten! Vi har verkligen haft underbart väder de senaste veckorna och vi har varit ute mycket.
Idag har det varit ännu en perfekt höstdag med sol och vackra träd. Jag och Livia träffade Ida och Lova och gick till Tyresta nationalpark. Där satte vi oss i solen och fikade till ljudet av råmande kossor. Vi mötte några pensionärer som hade PRO-träff och de hälsade så hjärtligt och komplimenterade våra rara döttrar.
Ja, det var verkligen en sån där perfekt oktoberdag och ...

Stor tjej

Idag fyller Livia 2 månader!
Grattis mitt hjärtegull!

Jag har händer!

Livia har under de senaste dagarna upptäckt att hon har armar och händer. Än så länge har hon bara sett höger arm och hand och det ser så roligt ut när hon ligger och tittar på dem. Hon spärrar upp ögonen, skelar och ser jätteförvånad ut...haha! Se själva:




Läs mer »

GALEN!

Jag håller på att bli galen! De senaste två dagarna har Livia skrikit non stop, förutom när hon äter. Hon sover nästan ingenting på dagarna heller. Jag måste gå och bära henne hela tiden, för så fort jag sätter mig ner, även om jag fortsätter att vagga henne, så börjar hon gnälla.
Jag skulle gått till optikern idag, men jag fick boka om den. Jag ville inte riskera att sitta där och försöka läsa bokstäver medan Livia skriker i vagnen.

Åh, nu vaknade hon! Denna gången sov hon i...

Tillbaka i Stoc...

Nu är vi hemma igen. Ojoj, vilken hektisk helg det varit. Vi hann nästan träffa hela min släkt.
Jag börjar från början:
Vi åkte vid tre i fredags och bilresan gick jättebra. Vi fick göra ett stopp vid sjutiden då lilla fröken ville äta annars sov hon hela vägen. Vi landade hemma hos far min, där vi skulle sova, vid 21.30, så det gick hyfsat fort. Kvällen fortsatte med mys i soffan.
På lördagen åt vi frukost till Melodikrysset och sen bar det av till Norsesund (ca 5 mil utanför Gbg...

Mot Götet

Idag ska vi åka till Göteborg! Livia ska nu äntligen få träffa släkten som kommer från rätt sida Sverige!
Vi har fått låna Jonas föräldrars bil. Det ska bli spännande att se vad Livia tycker om att åka bil så länge. Vi hoppas på att hon ska kunna sova hela vägen, men det är väl inte så troligt.
På morgonen här har jag packat. Det är svårt att veta hur mycket  man ska ha med sig till lilla grynet. Vissa dagar kräks hon ju ner alla sina kläder, men vi kan ju inte ta med alla kläder h...

Blinddate och b...

Veckan har börjat bra, lite gnäll och lite skratt!
I måndags var jag och Livia på blinddate, ja det stämmer, med Lova och hennes mamma Ida. Jag och Ida fick kontakt redan i början av året, när vi var gravida båda två, genom en sida på nätet som heter Familjeliv. Vi sa att vi skulle träffas, men fick alltså inte till det förrän nu. Lova är nio dagar äldre än Livia.
Ida och Lova bor i samma område som oss, så vi tog först en promenad och gick sen hem till dem och drack lite te. Flickorna...