På gång...

Idag har det varit en mycket bra dag för mig. Jag har varit på två intervjuer, som båda kändes bra och jag har träffat Carina, Linda och småprinsarna. De växer ju så det knakar! En positiv sak med att vara arbetslös är att jag fått många tillfällen att träffa mina älskade flickor. Känns nästan som att vara mammaledig igen med långa luncher och promenader. Mammaledig utan barn då...haha!

Igår fixade vi pass till Livia. Vi skulle gjort det i tisdags egentligen, men tog fel på öppetidern...

Grattis Ida 27 ...

Grattis fina Ida på din dag!



13, 4, 8 breakd...

Idag bröt jag ihop lite... 13 intervjuer och ännu inget jobb. 4 dagar i rad har jag varit på intervju och allihop sa nej. Det finns alltid någon med mer erfarenhet. Efter att jag gråtit ett tag efter ännu ett dåligt besked gick jag in på ams.se och sökte 8 jobb. Ska träffa min jobbcoach imorgon och jag är rädd för att det kommer bli som förra gången. Att han bara kommer att få mig må ännu sämre... Han kan ju inte säga att jag inte försöker iallafall. Jag har ju faktiskt även sök...

Helgen 23-25 ap...

Helgen började bra med sol, sol, sol! Jonas hade innebandymatch i lördags och efter Livias sovstund gick vi ner för att titta på pappsen. Hann dock bara se sista perioden, men de vann och det var ju det som räknades. Livia fick vara nere på planen efteråt och fick en ring med män runt sig. Charmtroll!
På eftermiddagen åkte Jonas in till stan med grabbarna från laget för att gå på Grönan och jag och Livia gick ut. Vi träffade Ida och Lova och tj...

14:07 Lilla Ess...

Dagen började med en liten tripp till Sumpan för en intervju. Vi är bara två eller tre kvar nu, så jag har ganska goda chanser. Det gick iallafall skitbra! Bästa intervjun hittills.
Nu jobbar jag och efter det ska jag iväg på en annan intervju...nr 14. Känner mig helt matt. Jag har ju sökt så mycket jobb och de ringer hela tiden och jag blandar ihop alla. Igår hade jag en intervju och under dagen ringde tre andra... Jag fick börja jobbet senare idag för att hinna gå på ...

Jobb, jobb, job...

Ja, jag ska jobba ons, tors, fre. Det blir på två olika företag i deras receptioner. Har ju blivit behovsanställd på Brainpeople så då kan jag få lite uppdrag. Känns väldigt mycket bättre än jobbet på skolan. Nu får jag ju färsk erfarenhet som jag kan använda. Känner mig dock lite nervös. Tänk om jag inte kommer ihåg hur en växel fungerar..? Det var ju ändå tre år sedan, men de litar helt på mig. Confidence Emelie!
Innan jobbet imorgon ska jag på e...

Lyckad fest!

Festen i lördags blev verkligen jättelyckad. Kände mig en aning stressad en timme innan där jag stod och stekte kyckling med massa disk överallt, ingenting framställt och jag som inte ens hunnit duscha! Som tur var kom de flesta kvart över sex och det var den gyllene kvarten som gjorde att vi hann.
Maten var mycket omtyckt, gästerna glada och stämningen var på topp. Jag tyckte att det var kul att äntligen få träffa lite flickvänner. Jonas har länge varit den enda med dam, men nu har de fle...

Mormortokig

Livias mormor är här. Åh vad de gillar varandra! Livia kunde inte ens somna efter lunchen, ville bara ut till mormor och leka. Här fick hon låna mormors glasögon:



Vi har iallafal...

Feedback from h...

Jag ringde idag till två ställen jag var på intervju hos innan påsk. Fick ingen utav dem. Min feedback är följande:

- bli äldre
- få mer erfarenhet

Good luck! Kommer jag någonsin få ett jobb..?

Hela veckan lån...

Torsdag redan. Veckan har gått väldigt snabbt!
I måndags sökte jag lite jobb och på eftermiddagen träffade vi Emelie och lilla Elise en stund. Vid fem kom hela familjen Hedberg över på födelsedagsmiddag som jag lagat. Sjukt gott var det...lax med citron, persilja och parmesan.

I tisdags bakade jag ju för fullt och gick sedan ut med Livia till en lekplats där vi träffade Hanna och hennes Alice och Wilma. Sanare kom även Ida och Lova så det blev en...

Uppdraget.

Jag har åtagit mig uppdraget att laga en middagsbuffé tills på lördag. Då ska vi fira Jonas med våra vänner och bekanta. Än så länge är det ca 16 personer som tackat ja...
Så idag ska jag börja baka. Det blir örtbröd, piroger med  två olika sorters fyllningar och om jag hinner pizzasnurror. Tror ifs att jag får ta snurrorna imorgon. Vid två ska vi möta Hanna och hennes tvillingtjejer vid en lekpark. Det ska bli jättekul. Vi har inte setts på väldigt länge.

Så nu ...

5 år i Riga.

Ja, då var vi tillbaka i Sverige igen. I fredags packade vi våra väskor och lämnade Livia till farmor och farfar för att själva stiga på Silja Festival mot Riga. Båten var väl inte den lyxigaste man sett direkt. Det luktade gammal cigarettrök överallt (i baren var den inte gammal för där fick man blossa hur mycket man ville) och kändes ganska skabbigt. Passagerarna bestod av lettiska män, svenska barnfamiljer och så vi. Ingen pastybåt precis.
Det var karnevaltema på båten s...

Onsdag 7 april.

Jonas tittar på hockey. Alltid är det något. Det är ju slutspel... Matchen imorgon kan vara helt avgörande och måste därför ses live. Att det kan vara så viktigt. Men jag är en förstående fru...självklart kan du gå på matchen älskling :)

Igår åkte jag in till stan. Shoppade lite vattenfärg och kritor till Livia. Tänkte införa lite "skapande" här hemma. Hittade även en fin vårjacka till mig själv från min mamma. Tack!

Läs mer »

Påskhelgen.

Påskhelgen har hittills varit helt underbar. Jag känner mig varm i hjärtat och är superglad att vi fått sådanna fina dagar tillsammans.
På långfredagen blev det en tur till Södermalm för lunch med Carina, Jojje och Jesper. När magarna var fulla hoppade vi på båten till Djurgården där vi promenerade och fikade i Rosendals trädgård. Efter fikat blev det en ännu längre promenad tillbaka till Slussen via Strandvägen och Slottet. Det var helt klart en mycket lyckad dag i vårvädret! :)
I går...

Jag saknar Glee...

Framtidsbilden.

Visst är det lustigt hur ens framtidsbild ständigt förändras? I sjuan fick vi i uppgift att skriva en "Boken om mig" där ett kapitel skulle handla om framtiden. Hittade min bok i somras på pappas vind. I den stod det att jag, efter studenten, skulle flytta till en lägenhet i centrala Göteborg och senare till Frankrike. Sedan några år tillbaka har jag sett mig och min familj bo i en liten villa någonstans strax utanför Stockholms tullar. Flytten skulle ju såklart ske innan...

Påskförkylning.

Det tog ett tag innan dagisbacillerna nådde mig, men nu har de bitit sig fast, närmare bestämt i näsa och hals. Tur att man har snälla svärföräldrar som vill passa sitt barnbarn när mamman behöver vila (och blogga).
Ja, så det har inte hänt så mycket sedan sist...

Intervjun gick lysande (som vanligt om ni frågar mig). Ska få besked, om en eventuell andra intervju, efter påsk. Rekryteringen ser ut att gå fort. Jag har dessutom fått ytterligare en ...