Ingen flytt...ä...

Som ni kanske såg igår försökte jag flytta över min blogg till en annan portal, då jag är så trött på att appen inte fungerar som den ska, men det gick inte, så glöm det. Hoppas att blogg.se fixar till sig istället.
 
Idag ska vi till Slottsskogen på Barnival. Hoppas regnet håller sig borta...
 
 Läs mer »

Vi är i Götet

Bloggens app fungerar inte sedan en vecka tillbaka, så därför blir det inget bloggande från mobilen, vilket är sjukt störande...
Vi är iallafall i Göteborg nu. Midsommar på landet var mysig, trots regnet. God mat och trevligt sällskap :).
Under veckan vi varit här nu har vi roat oss med bl.a besök på Slottskogen och Liseberg med kusinerna och även hos farmor och farfar. Det har blivit en del fotboll också...
Nätterna är inte alla så lätta. Den stora har inte somnat förrän 22,...

Bästkusten!

Nu är vi framme i Edsvik, vårt (mormor och morfars) lantställe som ligger strax utanför Grebbestad.
Resan igår gickhyfsat. Vi fick stanna fyra gånger och AC:n funkade inte, utan sprutade varm luft. 
Barnen var iallafall jätteduktiga och gnällde knappt någonting.
 
Nu sitter jag och tjejerna och tittar på barnprogram. Meja har knappt sovit sedan kl. 4, så jag känner mig lite trött...
Om några timmar kommer mamma och Eleonore med kar...

Sommarledigt!

Nu har vi sommarlov! Det var nästan lite sorgligt att säga hejdå till alla fröknar och Livias kompisar, men Livia har varit jätteglad hela dagen.
Jag och Meja har varit på BVC och läkarundersökning. Igår gissade jag och Jonas på vad vi tror hon väger och mäter. Jag gissade 4440 g och 55 cm. Jag hade helt rätt! Sjukt att jag gissade precis.
Nu myser vi framför sommarlovs-tv och snart är det fotboll (man måste ju ändå kolla... ).

Läs mer »

Bäbisträning.

Plockade fram babygymmet igår. Meja verkar trivas bra där. Fina unge.

Söndag i Stora ...

Igår var jag hos Johanna på tjejmiddag. Det var verkligen supertrevligt och precis vad jag behövde efter sex veckor av bäbisisolering. En hel vinflaska fick jag i mig också..haha...men som tur är har baksmällan varit snäll mot mig.
Idag har vi firat Jonas bror Dan som fyller år nästa vecka. Vi fikade på café Skafferiet i Stora Skuggan och gick sedan ut och tittade på djuren på 4H-gården. Mycket fint ställe.

Nu har vi käkat pizza, ammat och Livia sjunger i duschen. Bara två da...

Fotbollskväll

Ja, här sitter jag nu, precis som större delen av Sveriges befolkning, och ser på fotboll. Hade varit kul om man haft några vänner bredvid och kanske en öl el ett glas vin till. Under åren med en sportfåne till sambo har mitt sportintresse svalnat, men mästerskap och i synnerhet då fotboll är alltid himla kul. Stämningen är så härlig!
Här är väl stämningen ganska låg. Meja sover i babybjörnen och jag dricker te. Jonas är med grabbarna och Livia sover hos farmor och farfar. Men jag ska int...

Fredag och shop...

Äntligen fredag och nästa vecka jobbar Jonas bara mån, tis. Sen har vi semester! Sex veckor! Hoppas att när Jonas börjar jobba igen så är treårstrotset över (hon blir ju faktiskt fyra då) och skrikattackerna har upphört. Frid och fröjd helt enkelt :).
Det ska bli speciellt skönt att ha Livia hemma. Jag har märkt de senaste veckorna att hon reagerar på lillasyster. Hon är jättesvår att lägga på kvällarna, kommer bara upp hela tiden och blir ledsen varje dag när jag lämnar på dagis. Tror att...

Gårdsfest

Idag har jag varit ett åskmoln! Gårkvällen var hemsk och natten och morgonen inte bättre. Den lilla tjejen skriker HELA tiden och den stora är så fyra-års-trotsig att jag blir helt tokig! Eftermiddagen blev iallafall lite trevligare då dagis bjöd in till gårdsfest med uppträdanden och buffé. Alla fick bidra med mat och eftersom många har utländskt ursprung fanns det alla möjliga rätter som vi inte kände igen. Gott var det också. Någon hade dock tagit med ostbågar och om man inte har något bät...

Pappa ammar.

Planerar att dricka vin på lördag, så nu har vi börjat flaskövningen. Går hur bra som helst :)

Systerhelg!

Vi har haft en superfin helg med Eleonore och Linda. Jonas har gjort en massa annat, så det har mest varit bara tjejerna. Igår åkte vi in till stan och promenerade och åt lunch. Vi åt en jättegod middag hemma och avslutade med lite (kors i taket) fotboll. Idag var vi en sväng i bandängen där en prinsessa, aka Sandra Dahlberg, knöt ballonger.

Nu har systrarna åkt hem igen och vi har varit på Maxi, ätit tacos och lagt Livia. Nu blir det väl lite mer fotboll...

 

Morgonmys med f...

Tyresö slott

Det blev en dag vid Tyresö slott. Strålande sol och vacker miljö. Det fanns mängder av roliga trappor att springa i, fiskar att titta på och god glass att äta. Känner mig mycket gladare nu. Tänk vad lite sällskap kan göra. Tack Lena och Magnus för en härlig dag!

Läs mer »

Bära liten unge...

Att vara själv hemma med två barn är f*n inte det lättaste. Jag har tur att Livia får gå så mycket som 30 timmar i veckan på dagis. Den ene skriker så fort man lägger ner henne och den andra skriker så fort man säger "nej". Har testat vår bärsjal nu i två dagar och den fungerar suveränt. Meja somnar inom några minuter och jag har händerna fria. Det enda är att hon vaknar så fort jag försöker lägga ner henne eller när jag sätter mig ner, så jag kan inte vila fastän hon sover...

Nu vänt...

Kolikunge?

Nätterna börjar bli riktigt tuffa nu och jag får ingen chans att ta igen sömnen eftersom Meja bara sover i vagnen till och från dagis. Börjar fundera på om det är något kolikliknande. Hon skriker och gnäller hela nätterna, kan inte komma till ro och vill äta hela tiden vilket gör att hon kräks för att hon är så full i magen.
Igår efter massagen kom en rejäl laddning, men ingenting efter det. Masserade igår kväll igen och nu i morse och så får hon magdroppar...
Läste lite i min dagbok ...

Aya Baya Band

Sömnig

Jaha, det verkar som att Meja ger igen för att vi varit så bortskämda med sömnen tidigare. Livia åt typ en gång per natt och sedan sov hon hela nätterna vid två månader... Med Meja är det inte så. Inatt har jag sovit typ tre timmar och dessa har inte varit sammanhängande. Hon har haft ont i magen och gråtit och gnällt hela natten.
Gav precis henne en ordentlig magmassage, så jag hoppas att hon får ut det där som sitter i vägen snart. Det är jobbigt att se henne ha så ont :(.

Gårdag...

Nationaldag och...

Idag är det nationaldag och vi är lediga. Just nu ligger jag och frukostammar efter en helt ok natt. Börjar få lite rutin nu, meja brukar äta vid 22, 0.30, 04 och 07. Ganska bra.
Idag blir hon förresten 1 månad gammal. Inte klokt vad tiden går fort!

Idag ska vi till bandängen. Där händer en massa kul för barnen och vi blir visst en helt gäng :). Hoppas att regnet håller sig borta...

Helgen är till ...

Ja, vi kan väl säga att jag meddelar när det inte regnar, för det verkar ju hålla i sig...
Nu har mamma åkt hem igen. Dagarna gick som vanligt alldeles för fort och Livia har haft superkul med mormor. Vi längtar redan tills vi ses igen, dvs till midsommar.

Mormormys

Även idag har det regnat och blåst hela dagen. Vi har inte gjort många knop, utan bara umgåtts hemma med mamma. På eftermiddagen tog vi iallafall en prommis till Ica och handlade. Hemma blev det sedan pizzabakning och nu sover barnen och vi ser film. Lugnt och skönt alltså.

Hittade en ny app idag. Tycker att fotoappar är väldigt roliga. Här är en som heter Instaframe, som man kan göra kollage och lägga till text:



Läs mer »

Regnet det bara...

Det har regnat hela dagen. Vi tog därför buss till och från förskolan. Det tog lite tid och vi fick byta buss, så det var ju tur att vi hade gott om tid. På vägen hem hade vi även tid att hoppa i alla stora vattenpölar :).
Kände mig återigen som en powermorsa som klarar regn och rusk och massa bussåkande med två barn :). Härlig känsla. Vad var jag nervös för innan liksom..? Detta går ju galant!

Sent ikväll kommer mamma hit. Som vi har längtat! Ser ut att bli en regnig helg, så...