Snuvis.

Nu har Livia gått och blivit förkyld igen. Hon kan knappt andas, snuttan, men hon verkar glad ändå. Nu sitter hon i babysittern och snackar för fulla muggar.
Igår var vi på föräldraträff på bvc. Det var fullt hus, 14 mammor och pappor, 8 små sötisar (vi har ett tvillingpar i gruppen) och två socialsekreterare. Vi pratade om gravidbeskedet, förväntningar, förändringar i livet och råd till andra som ska ha barn. Det var första gången vi fick träffa papporna och alla verkade väldigt sympatiska...

Träff med farbr...

Idag har jag varit på 6 månaderskontroll med Livia. Vi fick träffa doktor William som klämde, tittade och lyssnade på snuttan. Klart godkänt!
Det blev även vägning och mätning och jag måste säga att vår lilltös är inte så liten längre. All välling har gett resultat.
Vikt: 7880 g. Längd: 69,5 cm. Jag säger då det! Nu har låren blivit så där tjocka och goa :)



Ikväll har vi varit på Södersjukhuset och hälsat på Livias gammelfarfar. Han är väldigt sjuk, men man ...

En kväll på sta...

Igår hade jag och Jonas en kväll på stan. Halv fyra åkte jag in för att möta min kärlek. Vi gick till restaurang Dolce Vita på Kungsholmen. Det var helt tomt vid alla bord eftersom vi var där så tidigt...haha. Vi tog en fördrink, huvudrätt och efterrätt. Till efterrätt tog jag en vitchokladmousse med smak av Baileys. Det var något av det godaste jag ätit. Bara smälte i munnen...ojoj. Till maten drack vi såklart vin, Canti Pinot Grigio, skitgott!
Halv åtta började musikalen Showbusiness på O...

Härliga tjugofy...

Jag mår mig leva, jag mår mig leva, jag mår mig leva ut i hundrade år!!
Happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday dear Emelie, happy birthday to me!!!

En grym helg he...

Som rubriken lyder, det har varit en grym helg. Näst intill perfekt. Jag sitter här med ett litet lyckorus som svischar igenom kroppen. Jag har en underbar familj och underbara vänner.

Igår hade vi lite kalas här hemma. Det är någon som fyller år imorgon nämligen.... :) Hela tjocka släkten var här, ja hela Jonas tjocka släkt iallafall. Vi fikade och hade det trevligt och alla var såklart uppslukade av Livias charm. Lite presentöppning hanns det även med och jag fick en alldeles ege...

Livia sitter så...

Vi har övat väldigt mycket det senaste på att få Livia att kunna sitta själv. Hon börjar verkligen bli duktig. Igår efter mammapromenaden gick vi till Öppna Förskolan. Där satt Livia på mattan och lekte jättefint. Efter ett tag brukar hon böja mer och mer på ryggen, oftast för att hon vill äta på fötterna, men nu kan hon faktiskt räta upp sig igen. Jag är så stolt! Hon ser så stor ut. Än så länge har hon suttit i max fem minuter, men det går verkligen framåt. Även i matstolen är hon mycket stabi...

Vilken helg!!

Ojoj, vilken helg det varit! Igår vaknade jag med världens huvudvärk och allting bara snurrade. Kroppens sätt att få mig att ta det lite lugnt tror jag. Jonas kom iallfall hem tidigare från jobbet, så att jag fick sova. Idag känns det mycket bättre!

Helgen då. Jo, sist skrev jag ju att Jonas skulle gå ut och jag skulle titta film själv. Så blev det inte....
Jag gick ut jag med! Det var första gången sen Livia föddes och jättekul. :) Vi bestämde detta vid...

Alla Hjärtans D...

Alla hjärtans dag. Hm. Vi har aldrig direkt firat den dagen. Förra året kom Jonas hem med en ros och jag med mina gravidhormoner började nästan gråta. I år firar vi med melodifestivalen och lite vin. En av Jonas bästa kompisar fyller år idag, så de ska ut efteråt och fira det istället. Jag blir hemma men det är lugnt. Min favvofilm Bruce den allsmäktige går!! Jippi!

Läs mer »

Shoppingplaner ...

Idag vaknade jag åter igen av Livias tjoande. När jag gick in till henne låg hon på tvären, nere vid fotändan och alla gosedjur som brukar sitta där så prydligt var utspridda över hela sängen. Vad gör den ungen när hon sover? Har funderat på om det är dags att sänka sängen ett steg. En dag kanske hon helt plötsligt kan dra sig upp själv och då tippar över kanten, ve och fasa!

Vi var på promenad igår, men det var bara en annan mamma som dök upp. Tråkigt. Känns som att många av de andra...

Kultur, kultur!

Jag vaknade i morse av att jag hörde att Livia låg och tränade sin röst i sitt rum. Hon pep och tjöt i olika tonlägen, nästan som i skalor. Det lät så himla roligt!

Igår var vi i stan. Vi träffade Nettan och Rio för att insupa lite kultur på Kulturhuset. De har en typ av Utställning som heter Noll till Ett. Det är ett stort rum med vita tyger för väggar och tak, vitt golv och massa mysiga fluffkuddar, även de vita och så fanns det även speglar i golven. Ett stilla rum som en hyllning ...

Vinterpromenad.

Igår när jag och Livia var ute och gick, ja Livia åkte ju, svängde jag in på en ny väg. Den ledde oss fram till Slätmossens nationalpark. Flera dammar man kan promenera runt, jättefint. Tänk vad man kan hitta om man vågar :)


Läs mer »

Inte ensam mamm...

Nu har Jonas kommit hem och solen skiner...på riktigt alltså.
I lördags åkte vi till Arlanda för att hämta upp gubbarna. Jonas visste inte om att jag och Livia skulle med. När de kom ut gömde vi oss bakom en pelare och smög upp bakom ryggen på honom..hihi! Han blev jätteglad :)

På kvällen var det Melodifestivalen. Som jag har sett fram emot den. Jag blev tyvärr lite besviken. Inte på låtarna eller artisterna utan på hela upplägget. Det v...

Storstadsrull.

Klockan elva rullade vi mot bussen och rullade in genom porten igen för en halvtimme sedan. Har varit iväg hela dagen!
Vi träffade Carina på söder, tittade i lite affärer, fikade lite, promenerade lite och avslutade sedan dagen med pannkakor hemma hos Carina och Jojje. Mycket, mycket trevligt! Livia började gråta när Jojje lyfte upp henne, igen. Det var samma sak förra gången. Hon är nog rädd för att han är Bajare. :) Jag förstår henne....


Goa tjejer!

Idag var det promenad med mammagruppen. Dessvärre var nästan hela gruppen upptagna med annat så det blev bara jag och Ida, men det är inte fy skam det inte! Vi gick en runda och gick sen upp till dem för lek och te. Vid halv fem ringde deras mäklare och sa att han hade en spekulant som ville se deras lägenhet klockan sex, så det blev till att stessröja. Jag och Livia stannade kvar och hjälpte till lite, så vi var inte hemma förrän kvart över sex! Då åt Livia och somnade sen på stört.
Jag ha...

Jag håller mig ...

Nu har jag  varit själv med Livia i tre dagar och jag måste säga att det gått sjukt bra. Känns inte alls stressigt eller jobbigt som jag hade trott. Jag håller mig sysselsatt, så blir inte dagarna så sega. Vi får väl se hur det känns om några dagar.

Igår, söndag, var det babysim igen. Farmor följde med och stod vid kanten. Det var jättekul även denna gång och Livia blir mer och mer van vid vattnet. Denna gång skulle vi försöka plaska. Oj vad vi plaskade, med benen iallfall, armarna va...