Ge mig vår...



Idag är en sådan där dag då allt känns tråkigt. Tiden går långsamt och jag skulle helst vilja åka hem och gömma mig under täcket. Vill inte alls sitta här och försöka låta trevlig i telefon.

Helgen var supermysig. Middag med grannarna (Dennis och Johanna) på fredagen, innebandymatch och släktträff på lördagen och en ...

Lillan bli stor...

Livia har fått dille på kläder. Pippikläder och kjolar. Hon har en väldigt stark vilja, lilla damen, och vill bestämma vad hon ska ha på sig helt själv varje dag. De kläder vi tar fram duger aldrig. Tyvärr kan ju inte pippistrumporna vara rena jämt och det har hon lite svårt att acceptera. Varje morgon är en fight. Idag var hon iallafall nöjd med pippistrumpor, pippitrosor, bamseklänning och de turkosa tightsen, även om hon tjatade en stund på att även få ha den lilablommiga kjolen under klän...

Detta gör mig t...

...föräldrar som går in med skor på dagis, fastän att det finns skoskydd, så att de som faktisk tar av sig skorna får stora våta fläckar på strumporna. Inklusive deras egna barn!

...par el ensamma män/kvinnor som parkerar på familjeparkering, så att de med barn i bilen får trycka in sig i en vanlig lucka!

...mammor (det är faktiskt speciellt mammor) som har åsikter om andras uppfostran. Det är tydligen bara de som gör "rätt". Lägg er inte i!

Känner mig lite frust...

Zumbapremiär im...

Imorgon är det dags för mitt första Zumba-pass. De har ett extrainsatt som heter Zumba Basic där de kommer att gå igenom alla grundsteg. Tror i och för sig inte att det kommer vara så svårt, då jag har dansat de flesta danser tidigare, men det kan ju ändå vara bra. Dessutom är det ju träning.

Hoppas bara att jag kommer att känna mig piggare imorgon. Idag skulle jag aldrig orkat. Känns som att ögonen går i kors.

Snart får jag i alla fall gå hem och vila!

Födelsedagsbarn...

Igår fyllde jobbekompisen Linda år, så snart ska jag bjuda henne på födelsedagslunch.
Idag fyller min syrra Linda år. Hurra hela vägen till Gbg!
Imorgon fyller min pappa år. Måste öva lite på "ja mår han leva" med Livia, så att vi kan sjunga över telefon imorgon. Hihi!

Många födelsedagar blir det... Tjing!

Läs mer »

Tick, tack...

Det känns som om att tiden står stilla. Den som brukar gå så fort.

Två hemska veckor ska avverkas innan jag kan andas ut, förhoppningsvis… Måste se till att fylla dem med roligheter. Ska på middag till Linda och Stefan nästa helg. Det ska bli kul. Mamma kommer upp samma helg, så då får vi mysa massor. Min Zumba-kurs börjar nästa vecka också. Ser verkligen fram emot att få skaka min trötta rumpa! Ja, det var väl det. Släktmiddag på lördag och det får jag väl kalla lite trevligt…

<...

En fin dag.

Söndag. Helgen är snart slut, men det gör inget. Vi har haft det så mysigt. Tänk om man skulle vara ledig jämt. Då kanske man inte skulle uppskatta tiden på samma sätt.
Igår var vi i centrum och köpte lite nya kläder till Livia. Fröknarna på dagis har pikat att de hon har är lite för små: "hon växer så mycket nu och det märks ju på hennes kläder"...hehe.
Lunchen åt vi tillsammans med Lena, Magnus, Ida, Tomas, Lova och Erik. Livia och Lova sprang omkring och ville titta på allt, hand i ...

Tanken som etsa...

Varför är det så? Sluta tänka på det så händer det.
Tankarna snurrar ju i huvudet hela tiden, dag som natt. Sluta tänka på det så händer det.
Jag skulle vilja ha en burk att stoppa ner tankarna i och skruva på locket, hårt, hårt. Vill tänka på annat, så kanske det händer.
Varje dag känns som en vecka. Räknar dagar. Snart, snart, snart vet jag.

Får alltid börja om. Beror det på tankarna? Tanken styr ju så mycket, men styr de verkligen över det här?
And...

om 5 minuter

5 minuter to go. Sen far jag hem och förvandlar mig själv till partyprinsessa, eller iallafall äta-mat-och-dricka-vin-donna. Kvällen börjar på Vapiano med Julia, Anna och Kristin..sen får vi se vart den slutar. Jag har såklart ingen aning om vad jag ska ha på mig. Eftersom jag så sällan går ut brukar jag unna mig något nytt till garderoben (nästan) varje gång, men det har inte funnits tid till det i veckan. Blir nog iallafall mina lacktights som är nästan nya. Åh, det ska bli så kul!

...

Fotobok

Läste en blogg om en mamma som gjort en jättefin fotobok om sin sons första 2 år. Vilken kul idé! Har länge tänkt att jag ska göra ett fotoalbum från graviditeten till nu, men i en fotobok kan ju bilderna bevaras mycket längre. Frågan är bara när jag skulle hinna sätta mig och välja bilder, layout, text osv.  Kanske får bli en om Livias tre första år :)

Läs mer »

Sovstrejk

Känner mig lite trött idag. Det gör nog hela min familj. Lilltösen vägrade nämligen somna igår och vi som alltid varit så bortskämda med sömn (för att vara småbarnsföräldrar alltså) är inte vana vid detta.
Livia har lärt sig säga "pigg" och det är ett ord hon använder flera gånger varje kväll. "(Liv)ia inte sova. (Liv)ia pigg" hörde vi om och om igår. Jag och Jonas somnade iallafall vid tolv, till tonerna av Livias tröttskrik. Tror nog att hon somnade strax efter.

Snöröjning

Nu har jag skottat vår balkong med hjälp av en blomspade och en blomlåda. Det tog tid, men se så fint det blev :)



Slängde äntligen ut våra balkongblommor, som varit jordisklumpar de senaste månaderna. Ett jobb som vi skjutit fram länge. Tänk vad man får gjort när man vabbar. Har även dammsugit hela lägenheten och tvättat fyra maskiner.<...

Idag - vab!

Fick åka från jobbet och hämta en febrig och hostig tjej på dagis igår. Hon hade även ramlat och slagit foten, så hon haltade och klagade på att det gjorde ont. Jag fick bära på henne hela dagen. Blev lite orolig och försökte få tid på någon närakut. Tillslut var det Astrid Lindgrens akut vi blev hänvisade till, så då bestämde vi oss för att avvakta. Idag är vi hemma och Livia börjar bli sig själv igen. Febern är borta och hon går på foten igen, men haltar fortfarande lite. Det ...

Vad vill du bli...

Träffade Julia i helgen. Det gav mig verkligen en energikick! Julia har bestämt sig för att inte se ut som ”mellanmjölk” längre. Jag, däremot, ser gärna ut som ”mellanmjölk”, men omväxling förnöjer ju ändå. När vi gick ut i lördags hade jag mittbena, läppstift och nagellack (!). Känner mig som 10 igen. Mittbenan och nagellacket får allt stanna ett tag, jag tycker nämligen att det klär mig.

 

Nu har jag haft flera bra dagar. Kanske håller det faktiskt på att vända?

 

min älskade.

smycke till frukost och blommor till jobbet. tänk sicken fantastisk karl jag hittat.

puss till dig min älskade. Kärleksvisan.


Var inte rädd, jag går bredvid dig.
Kom ta min hand, jag håller i dig.
Här i min famn, kan du våga tro.
Sänk dina murar, jag ger dig ro.

För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Låt mig få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig.
V...

Spänningen med ...

Har tittat på SJs hemsida minst 15 gånger idag. Det känns sådär. Är ganska många inställda tåg. X2000 15.10 tex, exakt samma tur. Varför kan man fråga sig...
Tänk om de ställer in vårat! 3 timmar kvar...mycket kan hända.

Förlovningsdag ...

Det slog mig just. På måndag har jag och Jonas 5-årig förlovningsdag! Det där med att gifta sig inom 1 år har inte riktigt varit vår grej. Förra året bestämde vi däremot att vi ska gifta oss sommaren 2012, men jag vet inte. Planeringen sprack ju lite i våras… Vi kanske ska vara förlovade i 10 år istället? Då har vi ju båda hunnit fylla 30 och har kanske råd med lite extra.

Ja, jag vet inte. Time will tell. När det väl är dags har jag i alla fall massvis med proffsiga ...

Lite ny kraft.

Fler röda dagar år folket! Det är då jag hämtar kraft.

Igår hade vi en otroligt mysig dag. Åkte till Andy´s lekland med Linda, Carina och pojkarna. Jag lekte nonstop i tre timmar med Livia och det var alldeles underbart! Vi hoppade i bollhavet, byggde med stora klossar och åkte massa rutchkana! ”Igen” sa Livia varje gång vi landade på mattan och så sprang hon till klätterbanan man måste igenom för att komma upp till kanan. Det är en sådan grej som gör mig så glad över...

När kommer lyck...

Jag fattar inte. Varför kan jag inte känna mig glad? Igår var en bra dag. Jag var ledig, fick ett mycket bra besked och shoppade massa fina kläder. När jag kom till dagis stod en glad tjej och vinkade i fönstret. Vi lekte massor på Livias rum när vi kom hem och jag fick så goa kramar! Vad mer kan man önska sig?

Allt eftersom kvällen kom smygandes blev jag mer och mer nedstämd. Innan jag somnade grät jag en skvätt.

Varför kan jag inte känna mig glad en endaste dag? Det dystra k...