I was 25, now I...

Jaha, då var man 26 fyllda. Trodde aldrig att jag skulle drabbas av åldersnojja, men 26 känns sååå mycket äldre än 25. Det är inte lika kul att fylla år längre. Det som ändå gör det värt det är alla fina människor som visar sin kärlek. Har fått massvis med gulliga hälsningar :). Tack allihop!
Redan i tisdags började firandet med pizza tillsammans med svärföräldrarna. Jonas hade även köpt en semeltårta! Väldigt, väldigt gott.

Nu så!

Snart till salu...

Nu händer det grejer hörrni! Igår slog jag slag i saken och kontaktade vår mäklare. Nu vill vi sälja! Både mäklaren och banken tycker att vi ska sälja först och dessutom kan vi få ett högre lånelöfte om banken vet vad lägenheten gått för.
Så, på måndag kommer de och fotar vår lägenhet, sen kommer den ligga ute på hemnet och Mitt i Haninge och sen blir det visning förhoppningsvis 6 mars. Så spännande! Inflyttning kommer vi att sätta 3-4 månader framåt.
...

För att stå ut ...

I söndags busade vi lite i snön tillsammans med Livias farfar, farmor och farbror. Se så kul det var:

Superstressad.....

Jag är tydligen stressad. Mitt högra öga har haft muskelryckningar i tre dagar nu och googlar man på det står det ”STRESS” överallt. Kan ju inte direkt påstå att jag känner mig jättestressad. Sitter ju och tittar på klockan som långsamt tickar framåt. Väntar på att få lunch.

Då måste det vara psykisk stress…hmm. Då borde det ju ha ryckt förra veckan när Livia var sjuk och jag höll på att tappa förståndet. Den här veckan, tillbaka på jobbet, känns ju jättelugn och skön...

Livia har lärt ...



Är det ok att känna att man ibland bara skulle vilja stänga in sin barn och gå hemifrån för att slippa allt gnäll? Nu har jag umgåtts med en sjuk Livia i fyra dygn och jag håller på att bli tokig. Vattkopporna är ju helt torra nu, men hon är istället lite förkyld. Idag är febern borta iallafall, men hon är fortfarande trött och gnällig. Tror att även Livia är lite uttr...

Ja, se det snöa...

Det är fortfarande snöstorm ute. Jag åkte ju in till stan och gick på Norra Brunn Comedy Club med jobbet igår. Komikerna var jättebra. Vi skrattade så vi grät!
Vid elva drog de flesta hemåt och jag åkte till Gullmarsplan för att ta bussen. Där får jag reda på att alla bussar är inställda! Som tur var stod det en 807 där som skulle köra till bussgaraget i Haninge så vi var ett gäng som fick haka på. Han körde raka vägen dit och det var inte direkt det bästa...

Feber igen.

Åh, nu har Livia feber igen! Lillsnuttan har somnat i soffan framför Pippi. Hostan har inte blivit bättre, även om hon mest hostar när hon sover. Tror att hon ska vakna hela tiden. Kan hon inte få bli frisk snart? Det värker så i mitt mammahjärta när min älskling inte mår bra.

Livia läser för...



Idag är det alltså vab för min del. Ganska mysigt, men även lite jobbigt. Livia är väldigt gnällig. När hon vill något hon inte får, tjatar hon om det i en evighet. Hon ville t.ex. att jag skulle sätta på henne strumpan, även om hon precis satt på sig den andra och är superduktig på det. Jag sa till henne att hon kunde göra det själv och sedan var det igång, 40 mi...

Ny vecka, samma...

Livia har fortfarande vattkoppor över hela kroppen. Däremot börjar många utav dem torka nu. Det ser väldigt vackert ut… Inatt kom hon in till oss vid ett och vaknade till en gång i timmen. Några gånger skrek hon efter Lova… man kan undra vad hon drömde för hemskt om sin bästis. Ändå en helt ok natt om man jämför med de senaste.

Jag ska jobba imorgon också innan jag går på vab. Denna gång blev det hela tre veckor jag hann jobba. Ska faktiskt bli lite s...

Mitt lilla vatt...



Ännu en jobbig natt. Livia somnade vid halv ett. Det är så otroligt jobbigt att se henne ha det så jobbigt. Hon kan inte slappna av utan ligger och vrider och vänder på sig för att det kliar så.
Nu är iallafall mormor här och det tycker Livia om. De leker en massa. Vi tre har varit ute på en långpromenad också och Livia sov två timma...

Vattkoppsmonste...

Fy sjutton vilken dag det har varit hittills. Dessutom snöar det stooora flingor utanför fönstret. Jag visste väl det, det kommer att komma massa mer snö.

Livia ser numera ut som ett vattkoppsmonster. Prickarna har liksom tagit över hennes kropp. Hon har prickar precis överallt, runt munnen och ögonen, ryggen, magen, i huvudet och dessutom mellan benen, vilket är det jobbigaste. Hon vaknade klockan tre inatt, så sedan dess har vi varit vakna. Mina ögo...

En liten pricki...

Det går vattkoppor på Livias nya avdelning berättade fröknarna i torsdags. Igår kväll hade Livia 38 grader och imorse såg vi dem tydligt, kopporna. Min lilla prickigkorv!
Jonas får vara hemma några dagar först, så tar jag slutet på nästa vecka. Vi får väl räkna med att vara hemma hela nästa vecka också.
Detta är alltså ännu en första. Första gången att ta hand om ett barn med vattkoppor. Det är när något sådant händer som mitt självförtroende, som mam...

Lägenhetsjakten...

Våra flyttplaner har ju legat lite lågt under vintern. Ingen av oss har liksom orkat att ta tag i det. Vi vill ju ha så mycket mer än vad vi har råd med. Nu har jag fått en ny flyttlängtan. Sitter och letar för fullt på hemnet och har hittat flera trevliga kandidater.
Nu ska vi bara få till ett nytt möte med en annan bank som kanske vill ge oss ett lånelöfte innan vi säljer. Det känns ändå lite säkrare. Vi är ju inte direkt i position att stå bostadslösa om vi först sålt oc...

Titta hon snack...

I helgen när vi låg i sängen och myste tillsammans hela familjen klämde Livia fast en klocka mellan låren.

Livia: "Titta, Iia sopp!"

Jag: "Va, har du en snopp?"

Livia: "Nää, Iia rumpa"

Hahahahahahahahahaha!

Fjärilen

Det går jättebra för Livia på hennes nya avdelning. Hon har varit där några timmar varje dag sedan i torsdags och idag ska de flytta över helt. Livia ska tillsammans med fröknarna få flytta över alla sina kläder, sitt foto och sin namnskylt till sin nya hylla på Fjärilen.

Jag pratade lite med en av hennes nya fröknar i morse och hon berättade att de brukar gå ut varje dag på förmiddagen. Varje dag! Det är ju hur bra som helst. Myggan har typ varit ute...

Kuppen mot SL -...



De tre bidrag som fått flest röster i SL:s tävling med egendesignade åkkort.

Vilket skulle du välja? Det med SL:s (ofattbara) prisstatistik, det som förespråkar gratis kollektivtrafik eller det med loggan som ser ut som den för planka.se?

Biokväll ikväll...

Känner mig aningens piggare idag. Tog ju en sväng runt Brandbergen med Johanna igår och det var sjukt jobbigt, men uppfriskande. Morgonen avverkades utan bråk och skrik också, för ovanlighetens skull. Pippitrosorna, pippistrumporna och den rosa klänningen var rena, så Livia var på riktigt bra humör och tyckte att hon var fiiin. :)
 
Ikväll blir det bio med mina favoritflickor. Inga män, inga barn, bara jag, Linda, Carina och en massa popcorn!
Ska bli så mysigt. Vi ska se Svina...