Idag blir det.....

...paprika och skinkpasta, men mamman verkar få äta själv. :(

MVC v.32

Idag var jag hos barnmorskan igen. Magen har inte vuxit någonting på tre veckor, däremot har bäbisen redan fixerat huvudet och magen därför sjunkit.
Bm lät inte orolig, men jag ska tillbaka nästa vecka och mäta igen. Har den fortfarande inte vuxit då blir det tillväxtultraljud... Känns lite jobbigt, men är det så får jag ta det då. Måste fokusera på skolan sista veckorna.

Väx lilla bäbis, väx nu!

Älskade syster.

Har haft en helt perfekt helg och inte ett enda kort tog jag :(
Eleonore, min fina, fina syster, kom hit i fredags. Lördagen spenderade jag och hon med att baka efterrätt till kvällen, ta en sväng på stan och prata en massa, massa.
Jonas var iväg på 30-årsfirande hela dagen och Livia var hos farmor och farfar.
På kvällen kom fina vännerna på tjejmiddag, även den perfekt :)
Igår sov vi läng(r)e (än vanligt). När Livia kom hem hade hon mostertid och på eftermiddagen tog v...

En 27-årig prin...

Jaha, då fyller man 27 idag då...fy! Känner åldersnojjan komma krypande. 27 låter så mycket äldre än 26, så nära 30...
Så kom det en liten prinsessa på min födelsedag också! Tänka sig och tänk då om vår prinsessa kommer som beräknat på kungens födelsedag...haha...vi kanske har lite kungligt i oss ändå..?
Solen skiner iallafall och jag kan inte plugga för mina böcker har inte kommit än...sjukt segt. Tvättar lite istället och tänkte ta en runda med dammsugaren. Vi får ju finbesök i ...

Tvätt och trött...

Igår fick vi vår efterlängtade nya tvätt- och torkmaskin. Tvätten kommer nu alltid lukta gott och dessutom kan vi torka den. Skötbordsplatsen är nu också löst :). Härligt!

Ja, det var väl ungefär det som var det roliga. Utöver det är jag skittrött, stressad över skolan och orolig för att magen växer för långsamt...blä!

 

En semla på fet...

 

 

Dålig start...

Jag tror att tröttheten slagit till nu och det känns att jag jobbat i helgen. Idag började en ny kurs, den sista för mig och jag känner mig inte alls pepp. Det är massor att läsa och det mesta är på engelska. Det jobbiga med att läsa så korta kurser är att när man precis kommit in i dem, så är de slut och man måste börja om på nytt...

Ge mig styrka tack!

Hemska Sean Ban...

Den där jäkla Sean Banan...måste han vara överallt? När jag precis började gå ut...med falskleg 17 år...gick vi till klubben Fatmilk på Kompaniet i Göteborg. Det var Sveriges bästa hiphopklubb och vi hade alltid svinkul. Dit gick även Sean...innan han blev Banan med hela svenska folket. Jag ogillade honom redan då, när han försökte äga dansgolvet med sina dåliga breakdancemoves.
Några år senare, när han medverkade i Floorfiller, tyckte jag lika illa om honom...och nu...jag...

Gnäll hela dage...

Ska det verkligen vara så här? Gnäll, gnäll och tjat, tjat hela dagen...
Livia är inne i någon göra-precis-tvärtom-och-inte-bry-mig-ett-skvatt-av-vad-morsan-säger-fas. Hon vill inte äta, inte kissa, inte ta på sig, inte gå till dagis, inte gå hem från dagis, inte sova..ja ni förstår. Ikväll är iallafall Jonas hemma. Har varit själv många kvällar nu och den lilla fröken har gjort mig så arg flera gånger...behöver någon som tar över tjatandet!

Som tur är vägs de jobbiga stunderna upp...

Skärpning!

Fy för hemtenta! Har skrivit hela dagen, men frågorna man ska besvara är så flummiga (ni vet pedagogik) så det är svårt att veta om jag skrivit rätt saker...

Tror att min kropp börjar känna av lite stress. Min högra öga har fått ryckningar igen och så har jag fått munsår som aldrig vill läka... Var på apoteket för att köpa munsårssalva, men såklart ska man inte ta det som gravid. En snäll apotekstant hjälpte mig med en annan kräm och fick mig att skämmas för att jag inte äter några...

Så mycket pappe...

Herregud vad mycket papper det är att fixa när man ska få barn och ännu mer när man pluggar.
Nu har jag kontaktat CSN, Försäkringskassan, Studievägledningen och mitt jobb... Allt måste ju bli helt rätt också. Tänk att det ska vara så komplicerat!
Kan inte riktigt fatta att jag bara ska plugga fem veckor till...tiden går ju så fort.

Nu ska jag lägga på ett kol så att jag får in hemtentan i tid. Håll era tummar om ett A.

Ett hjärta från...

Nu ger vi upp i...

...nu köper vi blöjor! Jag förstår inte, tredje gången det börjat jättebra, men sen blir det lakantvätt varje dag! Stackars lilla unge, hon vaknar ju inte ens utan fortsätter sova i blöta lakan.
Så nu ger vi upp igen...det är inte värt det om hon inte är mogen än.
Natten var alltså jobbig, jag kunde inte somna om efter ombäddningen och magen gjorde ont. Typisk måndag.
Nu är har jag iallafall redovisat rapporten, så nu väntar fyra dagars hemskrivning. Kommer nog gå bra. Snart är äv...

Ikea

Jonas har varit iväg på match idag, så jag och Livia passade på att ta ned farmor till IKEA. Sist vi var där sprang vi typ igenom och jag hade lite mer att kolla på.
Livia har nu i tre nätter sovit utan blöja. Vi passade på när ingen (läs:Jonas) kommit ihåg att köpa nya blöjor och det har gått riktigt bra. Inatt sov hon mellan tolv och halv sju utan att kissa,
Jag köpte iallafall madrasskydd till alla våra sängar ifall det skulle hända en olycka. Livia sover ju halva nätterna i vår sä...

Jag saknar dig

Har precis kollat klart på en fantastisk film och är alldeles nerdräkt av tårar. Om ni inte sett den, gör det.

Kommer nog drömma om mina systrar inatt...

Fredag...

...med billig, men ack så god vegolasagne :)



Mitt hjärtegull

Är påväg till dagis efter en hel dag med rapportskrivande. Nu är vi iallafall klara, så nu är jag "ledig" resten av veckan. Skulle i och för sig kunna börja med min hemtenta, men vi får se...vila kanske?
Igår hade Livia jätteont i magen när jag hämtade och jag som inte hade bil fick bära henne hela vägen till och från tunnelbanan. Inte det lättaste vill jag lova, men vad gör man inte för sitt hjärtegull..? Väl hemma så gick det onda över, såklart, men det var skönt att det inte var någon ...

MVC v. 29

Är påväg till skolan efter barnmorskan. Det var som jag trodde, magen är liten, men ändå normal. Jag ligger två pluppar/cm under normalkurvan, men den hade växt sedan sist och det är huvudsaken. Hoppas bara att alla slutar kommentera att den ser liten ut, gör bara mig orolig. I helgen var det en man på jobbet som frågade om jag skulle få barn i sommar och en tjej i klassen tyckte det såg ut som att jag var i fjärde månaden!
Det är väl helt enkelt en liten lillasyster som ligger där inne...

Billig soppa

Idag serverade jag potatis och blomkålssoppa med kräftstjärtar. Mycket gott tyckte jag. Livia, som har västkustblod i sig, åt mest kräftor och bröd. Synd att inte min familj uppskattar soppa mer. Man blir jättemätt av lite mat och får i sig massor av vatten :).



World of Warcra...

Idag har vi haft labbdag i skolan. Vi har spelat world of warcraft, i fyra timmar!
Herregud, jag kan inte förstå hur man kan fastna för detta spel. Jag var helt slut i huvudet när vi fick åka hem.
Imorgon ska vi skriva en rapport om labben. World of Warcraft som en lärandemiljö, spännande va? Haha!
Innan det ska jag till MVC och mäta magen :).

Sabina och Pernilla spelar WoW:

Läs mer »

Jobbhelg

Äter lunch på jobbet. Känns inte alls kul att jobba efter åtta veckors helgledigt, men jag får väl passa på medan jag orkar.

Igår var jag och Livia hos Ullstens. Tjejerna lekte och bråkade om vartannat, som de brukar och jag och Ida surrade som vanligt :). Vi gick ut en liten stund och Livia och Lova fick pulsa omkring en stund i snön, men det är nästan för kallt för att det ska vara roligt.

Julia, som skulle sovit hos oss satt fast på tåget i snöstormen, så vi får ses en annan...

Krasse

Igår var billiga-veckan-maten stekt rödspätta med ris och en jättegod sås på crème fraîche, ägg, krasse och massa citron. Jag kan verkligen rekommendera den såsen. Jag har aldrig tidigare köpt och lagat något med krasse. Det första jag tänker på när jag hör krasse är Dan Bäckman, Felix Härngrens karaktär, som jag och Julia dyrkade på gymnasiet. Vi åkte tom upp till Sthlm och åkte på en egen Bäckman-turist-tour, då vi besökte alla platser från sketcherna. Haha, det var tider det! På tal om Jul...

Sjukling

Har en liten hostig tjej hemma idag. Jag får säga till henne om och om igen att gå och vila sig, men hon vill ju gärna hoppa och dansa mest hela tiden. Det är det som är då svårt med sjuka barn, de vill leka precis som vanligt.
Tror inte att det är så farligt, men jag tänkte att eftersom jag ändå är hemma så kan det passa bra att vila halsen.
Det är inte direkt läge att plugga, så jag passar på att pyssla lite till hallen :)
En fin tavla:

 

Läs mer »

Att hon ens kan...

...är för mig ett under! Haha!