Fint från försk...

Helgen, lite sn...

Vi har hunnit med så mycket i helgen och jag känner mig väldigt nöjd :).
I lördags var vi på familjejympa på Friskis. Livia ville mest titta på första halvtimmen, men sen kom hon igång och lekte hund och sträckte som solen. Vi ska försöka gå igen, hon behöver ju lite invänjning.
Efter jympan tränade jag i 90 min och Livia fick åka till farmor och farfar där hon sedan sov över.
Jag och Jonas gick på bio på kvällen och såg Play. Bra film och första scenerna är från Frölunda torg...h...

Livia leker skö...

Jag vet...

...att det inte är någon superbra lunch, men te och mackor är jäkligt gott när man pluggar!

Tårar på morgon...

Jobbig morgon för en mamma med massa extra hormoner... Jag tänkte mig en lugn morgon eftersom jag inte har någon föreläsning och man måste lämna senast 9.30 på förskolan och eftersom vi har två bilar för tillfället betyder det att vi kan åka 9.15...
Så ringer Jonas och berättar att ena bilen gått sönder, Livia äter frukost i 45 min och jag har lämnat overallen på förskolan (trodde det skulle räcka med jacka i bilen). Gråt, skrik och "ont i fötterna". Väl på förskolan busar vi och Livia sk...

Billig onsdag

Köttfärsjärpar med tomatsås och pasta. De var verkligen supergoda!

 

image description

image description

Sympatismärta.....

Inatt var en konstig natt. Det började med att jag fick jätteont i magen vid kl 22. Det blev bara värre och värre. Vet inte riktigt vad det var, kände inte riktigt igen smärtan, men magen blev stenhård, så jag antar att det var förvärkar... Kunde inte somna och tankarna skenade som vanligt iväg, tänk om hon kommer tre månader för tidigt..! Mitt i natten fick jag ett sms från Linda om att deras lilla flicka äntligen tittat ut, så det kanske var sympativärkar istället..?
Drömde sen om att ...

Måndag igen.

Efter en härlig långhelg i norr är vi nu tillbaka i vardagen. Jag har som vanligt massa plugg och det känns att jag nu är i sjunde månaden...tröttheten har börjat göra sig påmind.
Livia älskar att det kommit snö även hemma hos oss och idag tog det väldigt lång tid att gå hem från förskolan. Jag brukar inte stressa hem utan låta henne gå i sin takt och leka om hon vill, men idag tog det lite väl lång tid. Förhoppningsvis ligger snön kvar även i helgen, så vi kan leka lite mer i den.

Bilder från bac...


Läs mer »

Norrut

Vi är på väg till Hassela Ski Resort. Livia ska gå åka skidor för första gången och Jonas, Lena och Magnus ska hjälpa henne. Jag ska bada, promenera och åka pulka med Livia. Vågar inte åka, tänk om jag skulle ramla...
Ska bli härligt att bara ha kul med lilla familjen. Bara vara med varann :).
Det jobbiga är resan dit, men Livia har fått åksjuketablett, så det går nu bra.
Tydligen blir man lite trött av tabletten:

Läs mer »

Magen har blivi...

Kan man ha de här skidbyxorna i pulkabacken...oknäppta? Haha!

Psyko-samtal me...

Igår träffade jag Ingrid. Min barnmorska har bett mig tala med någon om min oro, så det var det jag gjorde med Ingrid.
Konstigt det där med psykologer. De har sådan effekt. De hann inte ens gå fem minuter innan jag började böla...
Jag ska träffa henne igen. Även om allt är bra i magen nu, har jag inte bearbetat klart allt det jobbiga som hände innan.
Tänker ju på det ibland och mår fortfarande dåligt av minnena.

Kändes iallafall bra att prata om det.

Se, ett nytt...

Gårdagens billi...

...bestod av laxburgare och klyftpotatis. Mycket gott tyckte hela familjen. Ica tyckte att man skulle köpa färdiga burgare, men jag gjorde egna. Har gjort dem tidigare och de är supergoda och ett perfekt sätt att få i Livia fisk. De kan ju ätas med hamburgebröd också :).

Läs mer »

Vi tackar för d...

...och åker hemåt igen.
Gårdagen var mycket lyckad för alla. Livia såg prinsessorna åka skridskor, lekte med kusinerna och åt mängder med popcorn. Jag gjorde stan med Eleonore, köpte nya mammajeans och hängde hemma hos Julia.
Idag har vi varit hemma hos Livias andra moster, Elena, innan det var dags att åka till tågstationen.
Nu hoppas vi på en behaglig resa, som tågpersonalen brukar uttrycka det, efter en mycket mysig helg.
Om tre timmar får vi träffa Jonas igen, som vi har l...

Vi har det bra....

...här i Göteborg. Bor hemma hos pappa och här skiner solen.
Dock har dagen inte riktigt blivit som vi tänkt. Skulle träffat en barndomsvän och sedan Livias kusiner, men det blev inget med något utav dem pga massa sjukdomar.
Jag och Livia tog oss istället en liten tur till Frölunda Torg för att kolla leksaksaffären och äta lunch och nu är vi tillbaka på Näset. Ikväll blir det räkor till middag med pappa och Ywonne :).

Läs mer »

Äntligen...

...är höstterminen på DSV slut! Jag har lärt mig mycket, men det har varit mycket som varit svårt, speciellt denna sista programmeringskurs.
Igår satt vi i skolan ännu längre än i tisdags. Var hemma vid elva efter tolv timmar vid datorn. Idag har jag haft redovisning, som gick ok, och skrivit klart en rapport som jag sedan skickat in. Nu är det klart!
På måndag börjar jag på pedagogiska institutionen, men innan det ska jag och Livia till Bästkusten över helgen. Ska bli supermysigt!
...

Förlovningsdag.

Idag är det sex år sedan jag och Jonas förlovade oss.
Jag fick sitta elva timmar i skolan idag, så jag var inte hemma förrän halv åtta.

Hann precis pussa Livia godnatt för att sedan hitta detta i köket.

Läs mer »

Ny vecka, även ...

Idag stod Minestronesoppa på menyn. Mycket gott! :)

Besök på MVC

På väg till Kista för ännu en dag med programmering, fy!
Har varit på MVC nu på morgonen för lite rutinkoll. Allt var bra och hjärtat pickade på som det skulle. Har tyckt att magen vuxit lite långsamt, men enligt måttet så ligger jag precis på medelkurvan, så det är väl bara att acceptera det då. Är ju faktiskt skönt att inte få en gigantiskt mage på en gång.
Hoppas nu på en dag med framsteg, så pressen från skolan kan släppa lite.
Puss och kram!

Fin lördag.

Idag fick jag sova till tio. Härligt med en man som är morgonpigg!
Efter frukost och melodikrysset plockade vi bort allt julpynt. Det var skönt att få bort det faktiskt, känns mycket renare nu på något vis.
Efter lunch kom Ida hit med Lova och Erik. Tjejerna lekte hela eftermiddagen och Erik försökte förgäves få vara med :). Kan inte vara lätt att vara lillbrorsa jämt... Det var iallafall kul att träffas, det var några veckor sedan sist.
Vid fem åkte de hem i...

Underbara unge!

Vi har fått börja ligga bredvid Livia när hon ska somna, annars går hon bara upp hela tiden. Ikväll var det väldigt mysigt även om det tog en halvtimme.
Hon frågade om jag ville ligga på hennes arm, sen la hon båda armarna om mig och så låg vi så en stund och kramades... Hon tog ut sin napp och pussade mig på pannan och log sin allra finaste leende.
Underbara unge vad jag älskar dig! <3

Billiga veckan ...

Igår lagade vi en god nasigoreng på ca 20 min. Den gillades av hela familjen. En billig och snabb vardagsrätt.

Slut på lovet.....

På väg till skolan, känns skit. Vi har en vecka kvar och ett helt grupparbete att bli klara med, som jag för övrigt fattar nada av... Sen börjar iallafall pedagogiken som jag sett fram emot :).
Idag lämnade jag Livia på den nya förskolan. Eller de nya lokalerna. Idag ska hon vara med nya barn och fröknar medan hennes fröknar ställer iordning allt på den nya avdelningen. Hon fick välja på att vara på småbarn med barnen från hennes avdelning el på storabarn. Hon valde storabarn där det fanns...

Billiga veckan.

Fick låna en tidning från Linda igår. Billiga veckan från Ica som innehåller fem stycken veckomenyer med inköpslista och allt :).
För oss, som har sådan idétorka med middagsmaten, passar det perfekt.
Idag handlade Jonas allt för denna vecka, drygt 700 kr för fyra pers, och första rätten blev lax- och spenatpasta.
Det gick väldigt fort att laga och smakade helt ok :)

Det känns inte ...

Hittade en ny lekplats. Det känns snarare som höst ute än vinter.
Livia gjorde en födelsedagstårta till mig :). Lillasyster är också med på ett hörn och sparkar på mammas kissblåsa...

Nissen har jull...

Jag och Livia har fortfarande jullov. Har lite dåligt samvete att jag inte orkar göra så mycket... Känner mig alldeles yr och illamående idag och skulle helst bara vilja ligga i sängen :(.
Lite har vi lekt iallafall, så som luciatåg, lagt pärlplattor och dansat prinsessdanser :). Funderar på att gå ut en sväng sen om det slutar snurra i skallen. Det är ju ändå sol ute!

Nyår

Nyår spenderades hemma i Stureby med familjerna Malmsten/Sjöberg och Wahl/Karlsson. Barnen lekte kanonbra hela kvällen och maten och sällskapet var super :). Menyn bestod av tunnbrödkorgar med skagenröra, oxfile med potatisgratäng och chokladfondue med massa godsaker :). Det tog ett tag för alla barn att somna, men vid elva sov de sött alla tre och vi hann avnjuta lite chokladfonduen innan tolvslaget.
Det nya året skålades in på balkongen och vi såg en massa fyrverkerier och rislampor på ...